لوگو دکتر وفااله صحرایی
Search
Close this search box.
ایمپلنت دیجیتال - دکتر وفااله صحرایی

ایمپلنت دیجیتال دندان و مزایا آن

ایمپلنت دیجیتال با استفاده از عکس های سه بعدی از استخوان لثه و اعصاب در فک در دقیق ترین نقطه از دهان قرار می‌گیرد. این نوع از ایمپلنت ها نتایج درمانی موفقی را در رشته دندانپزشکی رقم زده اند و طول دوره درمان و جایگزین کردن دندان های از دست رفته را کاهش داده اند. در این مقاله از سایت دکتر وفااله صحرایی؛ به طور کامل این روش درمانی را بررسی کرده و انواع ایمپلنت دیجیتال را برای شما به اختصار توضیح داده‌ایم تا بهترین گزینه را برای خود برگزینید.

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

همانطور که اشاره شد؛ ایمپلنت دیجیتال در دندانپزشکی یک فناوری پیشرفته در ایمپلنت دندان است که از طریق فناوری‌های مدل‌سازی سه بعدی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته مورد استفاده قرار می‌گیرد.  digital implant از ساختارهای تکنولوژی پیشرفته و روش‌های اسکن دیجیتال دندان تشکیل شده‌اند که به شکل دقیقی بر اساس ساختار و فرم دهان بیمار طراحی و نصب می‌شوند.

ایمپلنت دیجیتال چه زمانی پیشنهاد می شود؟

ایمپلنت دیجیتال اغلب زمای برای افراد پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن، دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنند و کمترین مقدار درد و خونریزی را داشته باشند. همچنین زمانی که فرد، دارای وضعیت سلامت مناسب در دهان بوده و استخوان فک دارای استحکام خوب باشند و تحلیل لثه وجود نداشته باشد، دندانپزشک به فرد استفاده از ایمپلنت دیجیتال را به جای ایمپلنت معمولی پیشنهاد می‌دهد.

انواع ایمپلنت دیجیتال 

ایمپلنت دیجیتال با فناوری های متعددی قابل انجام است که در ادامه به طور مختصر به توضیح آن خواهیم پرداخت.

1• ایمپلنت با قالب گیری دیجیتالی

در ایمپلنت دیجیتال که با استفاده از اسکن دیجیتالی انجام می‌شود، دیگر نیاز نیست تا در زمان قالب گیری دهان خود را برای مدت طولانی باز نگه دارید. این اسکن و قالب گیری با استفاده از دستگاه دیجیتالی انجام می‌شود و با استفاده از اسکن، تصویر کل فک و دهان به مانیتور ارائه داده می‌شود.

2• ایمپلنت دیجیتال با دوربین داخل دهانی

در این نوع ایمپلنت دیجیتال، یک دوربین داخل دهان قرار می‌گیرد و ساختار داخلی و فک و اعصاب موجود در لثه با استفاده از این دوربین مشاهده می‌شود.

3• ایمپلنت دیجیتال با مدل سازی سه بعدی

با استفاده از این نوع ایمپلنت دیجیتال، مدت زمان درمان بسیار کاهش یافته و مدل سازی با استفاده از کامپیوتر انجام می‌شود. در این نوع، مقدار برش و خونریزی به حداقل می‌رسد و طول دوره نقاهت بسیار کوتاه است.

انواع ایمپلنت دیجیتال 

فواید و مزایا ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال نسبت به انواع ایمپلنت های معمولی فواید مزایای بیشتری دارد. برخی مزایای ایمپلنت‌های دیجیتال در دندانپزشکی عبارتند از:

۱- دقت بالا

با استفاده از فناوری مدل‌سازی سه بعدی و اسکن دیجیتال، ایمپلنت‌ها به شکل دقیقی بر اساس ساختار دهان بیمار طراحی و ساخته می‌شوند که باعث افزایش دقت و تطابق بیشتر آن ها با ساختار دندان‌های طبیعی می‌شود.

۲- دوره درمان کمتر

استفاده از ایمپلنت‌های دیجیتال، زمان درمان را کاهش می‌دهد، زیرا فرآیند طراحی و ساخت ایمپلنت‌ها با استفاده از فناوری‌های دیجیتال بهبود می‌یابند.

🦷 برای رزرو نوبت با شماره 09128185230 در تماس باشید 🦷

۳- احساس راحتی بیشتر بیمار

ایمپلنت‌های دیجیتال به طور معمول مطابق با ساختار دهان بیمار طراحی می‌شوند و به همین دلیل می‌تواند راه‌حلی موثرتری برای این تکنیک در نظر گرفته شود.

۴- سفتی و استحکام بیشتر

ایمپلنت‌های دیجیتال اغلب از جنس موادی مانند تیتانیوم ساخته می‌شوند که سفتی و استحکام بالایی دارند. این مواد مقاوم در برابر خوردگی و تغییرات دمایی هستند و قادر به تحمل بارهای زیاد در طول زمان خواهند بود.

معایب و محدودیت های ایمپلنت دیجیتال

استفاده از ایمپلنت‌ دیجیتال با برخی محدودیت ‌ها و معایب همراه است که عبارت اند از:

  1. ایمپلنت‌های دیجیتال هزینه‌های بالایی دارند. فناوری‌های مورد استفاده در طراحی و ساخت ایمپلنت‌های دیجیتال، از جمله مدل‌سازی سه بعدی و اسکن دیجیتال، هزینه‌های اضافی را برای بیماران ایجاد می‌کنند.
  2. در صورتی که ایمپلنت دیجیتال دچار آسیب شود یا نیاز به تعویض داشته باشد، فرآیند ترمیم و تعویض آن معمولا پیچیده و هزینه‌بر است.
  3. برخی از بیماران به دلایل جسمی، مانند عدم استحکام استخوان فک یا تحلیل لثه در منطقه نصب یا عدم توانایی در تحمل فشار، برای نصب ایمپلنت دیجیتال کاندید مناسبی نیستند.

فرق ایمپلنت دیجیتال و معمولی

ایمپلنت‌ دیجیتال و معمولی در برخی جنبه‌ها تفاوت چشمگیر دارند. در زیر به برخی از شایع ترین تفاوت های آن ها اشاره خواهیم داشت:

  • ایمپلنت‌ دیجیتال با استفاده از فناوری ‌های پیشرفته مانند مدل‌ سازی سه بعدی و سیستم‌ CAD/CAM طراحی و برنامه ‌ریزی می‌شوند. این فناوری‌ها به دندانپزشکان امکان می‌دهند تا قبل از انجام جراحی لثه، طرح نهایی را مشاهده کرده و تغییرات لازم را اعمال کنند. در ایمپلنت‌های معمولی، طراحی پروتز دندان به صورت دستی انجام می‌شود و قابلیت بررسی های دیجیتالی و مشاهده فرم نهایی وجود ندارد.
  • در ایمپلنت‌های معمولی، اندازه و شکل ایمپلنت‌ها معمولا استاندارد است اما در ایمپلنت دیجیتال قابلیت تغییر سایز دندان وجود دارد و اغلب با سایز سایر دندان ها تطبیق داده می‌شود.
  • استفاده از ایمپلنت‌ دیجیتال زمان درمان را کاهش می‌دهد اما در ایمپلنت معمولی زمان درمان قابل تغییر نیست و همه موارد باید مطابق با اصول خود پیش بروند.

ایمپلنت دیجیتال در یک جلسه!

ایمپلنت دیجیتال یکی از پیشرفته ترین تکنیک ها برای بازیابی دندان های از دست رفته و جایگزینی آن ها است. برای قالب گیری دندان و ساخت این نوع ایمپلنت ها دیگر نیازی به استفاده از خمیر دندانپزشکی نیست و با استفاده از اسکن های سه بعدی، مدل مورد نظر طراحی میشود و زمان انجام این روش را به حداقل می‌رساند. قبل از تصمیم گیری برای انجام ایمپلنت دیجیتال حتما از سلامت دهان و دندان خود مطمئن شوید و برای این امر به بهترین دندانپزشک مراجعه نمایید.

*~ سوالات متداول درباره ایمپلنت دیجیتال ~*

1. آیا ایمپلنت‌های دیجیتال در برابر عفونت دندانی مقاومت بیشتری دارند؟

اصولاً، ایمپلنت‌های دیجیتال و معمولی در برابر عفونت دندانی مقاومت مشابهی دارند. عفونت در اطراف ایمپلنت می‌تواند به علت عواملی مانند بیماری لثه، نقص عمل جراحی، عدم رعایت بهداشت دهان و عوامل دیگر رخ دهد. برای جلوگیری از عفونت در اطراف ایمپلنت دیجیتال، رعایت بهداشت دهانی مناسب و مراقبت از ایمپلنت بسیار مهم است.

2. چه نکاتی برای نگهداری صحیح از ایمپلنت دیجیتال بعد از عمل باید رعایت شود؟

• رعایت بهداشت دهان و دندان
• رعایت توصیه‌های پزشک
• جلوگیری از فشار و ضربه
• مصرف داروهای ضد التهاب، ضد درد و آنتی‌بیوتیک

3. آیا نگهداری از ایمپلنت دیجیتال سخت است؟

نگهداری از ایمپلنت دیجیتال به طور کلی به نگهداری از ایمپلنت‌های معمولی شبیه است. همانند ایمپلنت‌های معمولی، باید بهداشت دهانی منظم را رعایت کرده و دستورات پزشک را در مورد مراقبت از ایمپلنت دیجیتال پیروی کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *