لوگو دکتر وفااله صحرایی
Search
Close this search box.
ایمپلنت دندان - دکتر وفااله صحرایی

ایمپلنت دندان و هر آنچه که باید درباره ایمپلنت بدانید

ایمپلنت دندان از تکنیک های نوین برای جایگزینی دندان های از دست رفته با استفاده از پایه های ثابت است که برای محدوده سنی گسترده ای کاربرد دارد. پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار گرفته و به همین دلیل ظاهر طبیعی برای دهان و لبخند فرد ایجاد می‌کند. اگر شما هم یک یا چندین دندان خود را از دست داده اید و به دنبال بهترین روش برای جایگزین کردن دندان هایتان هستید، تا انتهای این مقاله از سایت دکتر وفااله صحرایی؛ جراح دندانپزشک با ما همراه باشید.

منظور از ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یکی از زیر مجموعه های کاشت دندان ثابت بشمار می‌رود که برای پر کردن جای خالی دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش، جایگزین پیشرفته و مدرن روش دندان مصنوعی است که به نوعی در بافت لثه قرار می‌گیرد و نیازی به خارج کردن دندان از دهان وجود ندارد. بسیاری از افراد کاندیدای بسیار خوبی برای این روش هستند اما از قرار دادن پیچ در استخوان نیز هراس دارند و این مسئله سبب می‌شود تا از انجام آن دوری کنند. به یاد داشته باشید که پیچ ایمپلنت، بعد از گذشت چند ماه با بافت لثه سازگار شده و دیگر هیچ مشکلی در این مورد برای افراد وجود نخواهد داشت. معمولا اکثریت افراد با این روش سازگار هستند اما برخی از اشخاص دیگر نیز امکان دارد با حساسیت لثه مواجه شوند.

کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان

چه زمانی ایمپلنت دندان پیشنهاد می شود؟

ایمپلنت معمولا برای جایگزینی یک دندان یا تعدادی از دندان ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته چندین راه حل وجود دارد که طبیعی ترین نتیجه، از تکنیک ایمپلنت دندان حاصل می‌شود. افرادی که هنوز دوره جوانی و میانسالی خود را طی می‌کنند، ترجیح می‌دهند که از این روش به جای دندان مصنوعی استفاده کنند. اما این تکنیک تنها در موارد خاصی از طرف دندانپزشک نیز پیشنهاد می‌شود که عبارت اند از:

  • برای جایگزینی یک دندان
  • پر کردن جای تمامی دندان ها
  • زمانی که استخوان لثه تحلیل رفته باشد.
  • زمانی که فرد هنوز سن چندانی ندارد و لثه ها توانایی نگه داشتن پایه ایمپلنت را دارند.

به طور کلی دندانپزشک قبل از اینکه این تکنیک پیشرفته و حساس را به شما پیشنهاد دهد، حتما شرایط سلامت دهان و لثه شما را بررسی خواهد کرد که آیا کاندید مناسبی برای این روش هستید یا خیر.

مراحل ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان چند مرحله دارد که هر یک از آن ها مدت زمانی را به خود اختصاص می‌دهند. معمولا افراد کاندید این تکنیک علاقمند هستند که با مراحل انجام آن آشنایی نسبی داشته باشند و به همین دلیل ما در این بخش به توضیح هر یک پرداختیم:

↜ مرحله اول ایمپلنت دندان

در مرحله ابتدایی، دندانپزشک باید شرایط استخوان فک را برای کاشت ایمپلنت آماده سازی کند.  گاهی دندان فرد شکسته و به حالت نصفه باقی مانده است و یا فرد دندان را از دست داده اما ریشه آن در استخوان باقی مانده باشد، در این مرحله کشیدن دندان یا کشیدن ریشه دندان انجام می‌شود. بعد از این فرآیند، ممکن است یک ماه برای ترمیم لثه زمان لازم باشد.

↜ مرحله دوم ایمپلنت دندان

برای اینکه پایه های ایمپلنت یا پیچ های مخصوص در لثه قرار بگیرد، با استفاده از دستگاه دریل دندانپزشکی، سوراخی به نسبت آن در استخوان فک ایجاد می‌کنند.

↜ مرحله سوم ایمپلنت دندان

بعد از قرار گیری پایه ایمپلنت به طور کامل در لثه، بخیه های لازم انجام می‌شود و تمامی سطح روی آن نیز پوشانده می‌شود.

↫ فیلم ایمپلنت دندان توسط دکتر وفااله صحرایی:

00:17
truncate dir-rtl

ایمپلنت دندان توسط دکتر وفااله صحرایی

↜ مرحله چهارم ایمپلنت دندان

بعد از اینکه سطح لثه بخیه زده شد، فرد باید مدت زمانی را طی کند تا زخم ها ترمیم شود و التهاب لثه در دهان کاهش یابد. بعد از مدت زمان مورد نظر، معاینات لازم انجام شده و اگر فرآیند جوش خوردن پیچ ایمپلنت در استخوان فک موفقیت آمیز باشد، بر روی آن ها فیکسچر نصب می‌شود.

↜ مرحله پنجم ایمپلنت دندان

در این مرحله قالب گیری دندان انجام شده تا این قالب توسط لابراتوار برای ساخت پروتز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

↜ مرحله ششم ایمپلنت دندان

بعد از آماده شدن پروتز ها زمان نصب آن بر پایه فرا می‌رسد. تاج دندان با استفاده از پیچ مخصوص بسیار ریز یا اباتمن، به پایه متصل می‌گردد.  

🦷 برای رزرو نوبت با شماره 09128185230 در تماس باشید 🦷

انواع ایمپلنت دندان

به طور کلی ایمپلنت ها از نظر موارد مختلفی چون کشور سازنده، برند و نحوه کاشت و ساز دارای انواع مختلفی هستند. در این بخش ما انواع ایمپلنت دندان از نظر نحوه کاشت را بررسی خواهیم کرد.

1- ایمپلنت اندواستیل

این روش از رایج ترین انواع ایمپلنت است که برای افراد مورد استفاده قرار میگیرد و از جنس تیتانیوم است.

2- ایمپلنت ساب پریو استیل

ایمپلنت ساب پریو استیل برای افرادی که استخوان فک مقاومی ندارند، بهترین گزینه بشمار می‌رود.

3- ایمپلنت دندان تک مرحله ای

این روش فقط در یک مرحله انجام می‌شود و زمانی که پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار می‌گیرد، قسمتی از آن را در ناحیه بیرونی تر قرار داده تا در زمان مناسب فقط تاج دندان بر روی آن کار گذاشته شود و نیازی به جراحی مجدد نداشته باشد. توجه داشته باشید گکه این تعریف به این معنا نیست که این نوع از ایمپلنت دندان فقط در یک جلسه انجام میشود.

4- ایمپلنت دندان دو مرحله ای

ابتدا پایه درون استخوان قرار گرفته و سپس بخیه های لازم انجام می‌شود و بعد از طی کردن دوره بهبودی جای زخم ها، تاج نیز بر روی آن قرار می‌گیرد.

مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان به عنوان یک روش برای پر کردن جای خالی دندان ها دارای مزایای قابل توجهی است که در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت:

  • ماندگاری بالا
  • شبیه به دندان طبیعی فرد
  • برگرداندن قدرت جویدن غذا
  • افزایش زیبایی طرح لبخند و چهره
  • جلوگیری از تحلیل رفتن لثه و استخوان فک
  • جایگزینی دندان بدون وارد کردن آسیب به دندان های کناری
  • بازگردانی اعتماد به نفس شخص از بابت جای خالی دندان یا تعداد آن ها

ماندگاری ایمپلنت  دندان چقدر است؟

تکنیک ایمپلنت دندان در مقایسه با سایر تکنیک های جایگزینی دندان از ماندگاری بالایی برخوردار بوده و اگر شرایط سلامتی فرد محیا باشد و به درستی از ایمپلنت خود مراقبت کند، حدود 20 الی 30 سال برای شخص دوام خواهد داشت. در واقع به همین دلیل ایمپلنت به عنوان یک روش کاشت دندان ثابت و دائمی شناخته شده است. این احتمال وجود دارد که حتی بیشتر از مدت زمان مذکور سالم باقی بماند و مشکلی برایش به وجود نیاید و در مقابل ممکن است برای یک فرد، کمتر از این مدت ماندگار باشد زیرا همانطور که ذکر شد به شرایط نگهداری و توانایی لثه و سن فرد بستگی خواهد داشت.

عوامل خطر ایمپلنت دندان

ایمپلنت به عنوان یک کاشت بادوام و سخت و استوار است اما ممکن است تحت شرایطی مانند ایجاد ضربه یا برخورد جسم یا تادف و موارد این چنینی با شکست مواجه شود و حتی باقی ماندن آن در دهان برای فرد، مشکلاتی از جمله عفونت را ایجاد کند. اما باید در نظر داشته باشید که پیچ پایه ایمپلنت از جنس تیتانیوم بوده و برخی اشخاص به آن حساسیت دارند و اگر ایمپلنت دندان انجام دهند، ممکن است با حساسیت و یا عفونت شدید مواجه شوند. توجه داشته باشید که رعایت نکات مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان و محافظت از آن سبب شده تا میزان موفقیت ایمپلنت دندان برای افراد بیشتر شود. همچنین دقت داشته باشید که در روز های اولیه بعد از کاشت ایمپلنت، نباید با زبان به دندان های خود فشار وارد کنید و عوارض جبران ناپذیری را برای خود رقم بزنید.

ایمپلنت دندان چند جلسه طول می‌کشد؟

به طور کلی همه افرادی که علاقمند انجام این روش هستند می‌دانند که ایمپلنت دندان روند درمانی طولانی است و حدود حداقل 4 ماه و حداکثر 7 ماه نیاز به مراجعه برای تکمیل فرآیند و معاینات درمانی دارد. با این حال تعداد جلسات برای هر شخص متفاوت است و نمی‌توان عدد دقیقی بیان کرد.

بایدها و نبایدهای قبل و بعد از ایمپلنت دندان

+ شما باید به عنوان کاندید ایمپلنت دندان حتما باید ها و نباید های قبل و بعد این روش را بشناسید تا بتوانید نتایج مورد انتظار خود را اخذ کنید.

+ توجه داشته باشید که در دهان خود از عفونت دندانی یا ریشه دندان باقی مانده برخوردار نباشید.

+ سعی کنید با پزشک خود مشورت کنید و مصرف داروی رقیق کننده خون خود را یک ماه قبل از جراحی ایمپلنت دندان قطع کنید.

+ حتما برای روز جراحی با خود یک همراه داشته باشید و اگر به داروی بی حسی دندانپزشکی یا فلز تیتانیوم حساسیت دارید، حتما دندانپزشک خود را مطلع سازید.

+ بعد از انجام ایمپلنت دندان تا چندین روز غذاهای مایع استفاده کنید و با زبان خود جای زخم ها را نفشارید.

+ اگر دندانپزشک شما توصیه بر فرم خاصی از شستشوی دهانی داشت، حتما آن را جدی بگیرید تا عفونت ایجاد نشود.

ایمپلنت دندان در یک نگاه سریع…

ایمپلنت دندان به عنوان یک روش کاشت دندان برای پر کردن جای خالی دندان ها شناخته می‌شود که دارای دوام و ماندگاری بسیار بالا بوده و به عنوان یک روش دائمی در نظر گرفته می‌شود. زمانی که شرایط سلامت دهان فرد مناسب باشد، قطعا گزینه پیشنهادی دندانپزشک برای جایگزینی دندان یا تعداد زیادی از آن ها، ایمپلنت دندان خواهد بود. برای انجام این روش باید مدت زمان چندین ماه را اختصاص دهید اما در مقابل بدانید که نتیجه بسیار طبیعی و قابل اطمینان دریافت می‌کنید. پس حتما قبل از اقدام نهایی یا حتی خوددرمانی با دندانپزشک مشورت کنید.

*~ سوالات متداول درباره ایمپلنت دندان ~*

برای ایمپلنت در همه افراد پودر استخوان مصرف می‌شود؟

به طور کلی این ماده برای افرادی استفاده می‌شود که کاندید جراحی ایمپلنت هستند اما استخوان فک آن ها از استحکام و قدرت کافی برخوردار نیست.

ایمپلنت با درد همراه است؟

این روش بسیار حساس است و جراحی پیچیده ای دارد اما حین انجام کاشت به دلیل اینکه از بی حسی دندانپزشکی استفاده می‌شود، فرد هیچ دردی نخواهد داشت اما شاید مدتی بعد از پایان یافتن آن با احساس ناخوشی و درد رو به رو شوند.

تمیز کردن دندان ایمپلنت سخت است؟

تمیز کردن این نوع دندان ها هیچ تفاوتی با تمیز کردن دندان های خود ندارد و فقط کافیست تا سه وعده در روز از مسواک استفاده کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *